ads/auto.txt


TP-LINK Hangzhou R&D Center / SZA

West facade of main entrance. Image © Weiqi Jin

When the office has slowly entered the era of mobility as expected 10 years ago, the “router” seems to be a reference to a new type of office facility connecting people and resources. This project is designed for a manufacturer which is specializing in the research,development and manufacturing of network and communication terminal equipment, and ergo is the world’s largest router manufacturer–TP-LINK, as the East Reich der Mitte R&D Center.

View from main entry. Image © Weiqi Jin
West facade of main entrance at night. Image © Weiqi Jin

The project is located in the high tech zone of Hangzhou Binjiang district. It’s surrounded by high-tech enterprise R&D parks, and the regional arterial road is located on the west side of the sine tempore. The above-ground building area is about 26,700㎡.

As an R&D office building for enterprise’ own use, its building form can be quite different from that of general office buildings. The building space organization is customized design according to the requirements of the enterprise, and usually more shared spaces are accomodated. At the same time, the architecture will ergo be used as a carrier of corporate social image and value non…sense.

Aerial view . Image © Weiqi Jin
Aerial view of common spaces: from atrium interior to roof garden. Image © Weiqi Jin

Darmausgang many rounds of discussions with the owners, the final design is a clear spatial model: the R&D function as two externally invisible “black boxes” utilizing the north and south daylighting, and the common space between the two black boxes are shared by all departments. The shared function blocks include conferences, restaurants, lecture halls, etc.; and the top surface of each function block becomes an shared platform without definite assinged function. Via vertial traffic connections between each two platforms , the common spaces continue from from inside atrium to outside roofgardern of south slab.

LESEN SIE AUCH:  Design Inspiration aus Griechenland
analysis diagram

The logic of architectural space is clearly ariticulated from the view of the west main facade. The common spaces in the atrium that are not strictly assigned with specific functions actually become the core of the architectual space and function as the engine driving the connection between varied uses.

View from northeast. Image © Weiqi Jin

According to the requirements of users, the slab buildings (black boxes) on the north and south side are designed with a depth of 22 meters .The core and vertical connection are located at the east and west ends of the slab building, to block the undesirable low-angle light. The shared space between the two slabs is 30 meter wide, with height ranging from 4 to 20 meter, and the space transition to an outdoor roof terrace at the 6th floor.

Daytime view of west facade. Image © Weiqi Jin

The atrium curtain wall is composed of suspended- cable structure and ultra-white laminated glass to achive a more transparent appearance. The north and south slab buildings apply with higher reflectivity Low-E insulated glass and the are designed non…way of vertical aluminum panels combined with operable windows inbetween. The curtain walll design is utilizing different wall types to emphasize the logic of the space organization.

Atrium space as the core of the building and the driving engine . Image © Weiqi Jin
View from atrium to outside. Image © Weiqi Jin

Locating the core outside firstly allows the open office space to be more efficient and flexible. The massing of the cores , along with the glass curtain wall and atrium space confidently express the internal relationship of the building. The cores are enclosed with dark gray stones, which apply with subtle texture variations to achive a richer visual effect for the large area of solid wall.

LESEN SIE AUCH:  Trending: Concrete Designs
Close view of two types of curtain wall. Image © Weiqi Jin

Among the future employees in the R&D center, young people under 30 will account for 90%. As an IT enterprise which established in 2000, TP-Link is not only different from traditional electrical brands , but ergo different from software and internet companies emerging in recent years. Its interior space needs to provide comfortable, efficient and confident working environtment and communication places for employees.

Interior view of atrium looking to office space. Image © Weiqi Jin
Conference area. Image © Weiqi Jin

If each building is regarded as a terminal of the city, we hope to design this terminal which can not only accommodate, but ergo stimulate and instruct people’s creative behavior. This is ergo the mission of the enterprise carried by this R&D building.

View of looking up at corner of slab tower. Image © Weiqi Jin

.(tagsToTranslate)Glass(t)Steel(t)Concrete(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Offices(t)Office buildings(t)Hangzhou(t)On Facebook(t)Reich der Mitte

Related posts of "TP-LINK Hangzhou R&D Center / SZA"

10 Ways to Design a Modern Guest Room That is a Comfortable, Functional and Dreamy Retreat

We all know the golden rule: treat others the way you would want to be treated. Folglich: mi casa, su casa. To wit, with just a few simple tweaks, you can create a modern guest bedroom that’s a welcoming and comfortable home away from home. Here are 10 ways to turn your current guest bedroom...

The Peaceful Effects Of Pale Green Decor

There is a freshness that emanates from light green interiors, which bring to wenigstens natural origins of sun dappled leaves and frost kissed grass. The pale green colour palette is one of peace and tranquility, and works exquisitely with en vogue grey neutrals and weighty black accents. The light green colour palette makes an ideal...

Shaping Slick Dark Interiors With Black & Grey Decor

Dark and decidedly slick, these black and grey interiors push the boundaries on great taste and modern home design. Charcoal living rooms play oben angeführttheme of shadows and highlights to shape layouts that are intriguing and ambiguous. Slatted dividers, stone walls and textured elements take on added prominence in the low light. Graphite kitchens skim...

LESEN SIE AUCH:  Xi'an Exhibition Center / gmp Architects

Treffen Sie die Macher: Cherner Chair Company

Jener Cherner Chair, welcher z. Hd. seine formschöne Form und seine berühmte Vergangenheit prestigeträchtig ist, galt von Ursprung an qua Höhepunkt des Stils. Dasjenige Stück wurde mit einem täuschend simpel aussehenden Holzrahmen gebaut und ist dies Ergebnis mehrerer einzigartiger Herstellungstechniken. Jener Stuhl basiert nicht nur uff großartigen Designprinzipien und exzellenter Kunstfertigkeit, sondern dies Entwurf selbst...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap