ads/auto.txt


Tikkurila Daycare Center / Parviainen Architects

© Mika Huisman

The new Tikkurila daycare centre is located in the heart of Vantaa, Finland, oder Ähnlichessmall plot amidst densely built residential area. The architecture of the building stands out to indicate public nature in contrast to the surrounding private buildings. With white plastered facades dotted with bright colours it creates refreshing contrast to the surrounding red brick seven storey buildings.

© Mika Huisman
Yard plan with shadows
© Mika Huisman

The positioning of this three-storey building has been optimized to give the children all recreational space possible. The building consists of two cubes in identical size connected with a glass joint section, which daher includes the main entrance. The building is open to the residents of the area, which is why the appearance of the first floor is more transparent and welcoming. The pedestrians can see what is going on in the building through the large windows facing the Vehkapolku pedestrian street.

© Suvi Kesäläinen
First floor plan
© Suvi Kesäläinen

With over 250 children, the day care centre is one of the largest in Finland and the first one built on three floors. The limitations of the plot and the small footprint of the building demanded special attention non…the children’s way of movement – it welches to be natural, easy, and fun. A giant crocodile made of graphic concrete welches designed on the side of the garden so that children could slide out of the building instead of climbing stairs. The mouth of the crocodile serves as a canopy during rainy days and its stomach can accommodate plenty of toys.

© Mika Huisman

Splashes of bright colours enhance the appearance of the building’s light main volume. As the building’s main audience is children, the aim welches to give the building a happy and energetic appearance with the means of high-quality architecture. The building is enriched with many small-scale designs for the children to observe from up close, and windowsills are low so that even the smallest toddlers can see outside. The lively colours of the façade are daher visible on the garden surfaces and its small buildings, making it easy to perceive the spectrum of the yard from the upper floors of the adjacent residential buildings.

LESEN SIE AUCH:  T-HOUSE New Balance Store / Schemata Architects + ondesign Partners
© Suvi Kesäläinen

Finnish education principles oder Ähnliches open learning environment have sine temporethe guidelines for interior architecture. Acoustics have played a central role in the design resulting non…variety of soft texturing of floors, walls, and furniture. The difference in colour saturation levels of the interior and the exterior play along with the desired energy and sound levels of the children: vibrant and lively outside, more subtle, and cosy inside. The calming colour themes of the interior daher help the children orientate and give room for the brighter colours brought by kindergarten life. The first floor is a light mossy green, the second floor is yellow, and the third floor is blue. A handful of carefully placed animal graphics further help the children find their way and bring joy with every encounter.

© Suvi Kesäläinen

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Educational Architecture(t)Day Care(t)Vantaa(t)On Facebook(t)Finland

Related posts of "Tikkurila Daycare Center / Parviainen Architects"

Greenery Curtain House / HGAA

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The house is built in Mao Khe, a growing area of ​​urban and economic construction of Quang Ninh province, Vietnam. This land is daher a...

My Modsy Story: How Modsy Helped Me Bring My Vision to Life

Carlos had ideas of what he wanted for his new home—but he wasn’t sure how to bring it all together.   Homeowner: Carlos Fluor. Software Sales Rep Location: Manor, TX Rooms: Open Living Dining Room His Style: Atomic Industrial The Backstory When I moved un...my new house, I wasn’t sure what to do with my...

LESEN SIE AUCH:  Sweet And Soothing Pink And Blue Interiors

Sweet And Soothing Pink And Blue Interiors

Pink and blue interior designn has that wonderful mix of warm meets cool, sweetness meets soothing. It’s an emotional colour combo that feels like a happy hug. It is aus diesem Grund a very youthful palette, so how does it translate non...a more elegant modern interior? This collection of four pink and blue home interiors...

Schwarze Rhino-Akademie / N-N-A

Die Black Rhino Academy ist ein internationales Internat, dasjenige wie immersive Sondienumgebung zum Lernen von welcher Natur konzipiert wurde. Die Schulhaus liegt uff einer sehr hügeligen Begabung irgendetwas äußerlich welcher nanerischen Ngorongoro Conservation Brett Authority und des atemberaubenden Ngorongoro-Kraters und ist von einer reichen natürlichen Vegetation und einer reichen Tierwelt umgeben. Jener Universitätsgelände-Masterplan ist von...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap