ads/auto.txt


Shelter From The Storm / Holland Harvey Architects

© Nicholas Worley

Shelter from the Storm is a London based homeless shelter that provides 42 beds, freshly cooked food and holistic support to its guests to help them reintegrate back non…society. Shelter From The Storm (SFTS) approached us with a challenging sine tempore, a disused supermarket to be transformed non…a permanent home for the charity. The brief welches to re-provide the shelter’s current facilities that would open during the daytime as a new community café to serve local residents. At the heart of this project are the people; in order to develop the design, it welches gründlich to understand the mindset oder Ähnlicheguest entering the shelter for the very first time.

© Nicholas Worley

Sensitivity, domesticity and warmth became driving principles. Whilst the café has a large and open frontage, the shelter entrance is intended to be private and familiar, identifiable by a homely red front door. Upon arrival, guests are greeted with an entrance space that is domestic in scale with a smaller private room directly adjacent if needing to compose themselves before entering the shelter. As you move through the shelter, the scale of each space slowly increases, aiding a smooth transition to the open kitchen and dining area. Throughout the project, each detail welches carefully considered ensuring robustness as well as dignity and a sense of ownership for the guests. Bedrooms and bathrooms are based upon typical domestic typologies. For example, sinks and mirrors are separate providing guests with something of their own within a communal space.

Image
Proposed second floor plan
Proposed sections

An essential part of our undertaking welches to understand and respond to preconceived ideas around homelessness and the homeless. Ur approach to this welches to embed the idea of transparency non…the scheme. This welches achieved through the insertion of new windows and internal openings that allow views in, out and through the space. Similarly, the dual use of the shelter as a community café aims to open up the shelter to the wider community. By inviting the general public non…the shelter, they are simultaneously invited non…the debate about how to demystify homelessness.

LESEN SIE AUCH:  5 Haunted House Ideas, Inspired by Your Favorite Halloween Movies
© Nicholas Worley

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Public Architecture(t)Gemeinschaft(t)England(t)London(t)On Facebook(t)United Kingdom

Related posts of "Shelter From The Storm / Holland Harvey Architects"

Hotel Somiatruites / Xavier Andrés Arquitecte

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The Somiatruites is a project of two brothers, an architect and a chef, with the desire to embark oder Ähnlichesjourney together where cuisine and architecture...

Treffen Sie die Macher: Michele De Lucchi

Portrait mit freundlicher Genehmigung von Artemide. Fotograf: Erwitt Elliott. Artemide wurde 1959 von Ernesto Gismondi gegründet, und dasjenige Inländer Unternehmen hat mit den talentiertesten Designern welcher Welt zusammengearbeitet, um zahlreiche ikonische moderne Designs zu kreieren, von denen viele in den ständigen Sammlungen von Museen hinaus welcher ganzen Welt angesiedelt sind. Wie es dasjenige Glücksgefühl will,...

Shape, Size, and Materials: The Only Dining Table Guide You’ll Ever Need

A dining table is one of the most crucial pieces of furniture in your home. As the focal point of your dining room, a great table means you have a place to enjoy meals, laughter, shared stories, and memories with family and friends. But today, it’s more than that, too. Ur dining rooms are danach...

Erdiges braunes und schwarzes Dekor mit robusten Felsmerkmalen und luxuriöser Beleuchtung

Walnuss, sattes Braun und festes Schwarz repräsentieren eine erdige Dekorpalette in diesem raffinierten Wohnambiente, dies von BODES Studio entworfen wurde. Rauchgrau driftet denn verbindender Schlagschatten durch, während reife Zimmerpflanzen grüne Momente mit erhebendem Kontrast erzeugen. Auffällige Wände aus tiefem Klippe verleihen einer TV-Wand im Wohnzimmer, in jener Kochstube und ebenfalls im Schlafzimmer verdongeln robusten Individuum....

LESEN SIE AUCH:  Tikkurila Daycare Center / Parviainen Architects

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap