ads/auto.txt


O Fieiro House / Arturo Franco

© Alfonso Quiroga

The village of O Fieiro is located in the natural environment of Mount Pindo, known as the Celtic Olympus, a granite rock formation from which all the traditional Galician houses in the area emerge. The project considers the rehabilitation oben angeführtsmall animal stable, a 1920 farmhouse built with stone walls of large, well-arranged, granite ashlars, 70-80 cm thick, with a two-sloped roof made of fibre cement sheeting oben angeführtprestressed concrete joist structure.

© Alfonso Quiroga

The original farmhouse had an access corridor located in the centre, separating two spaces, in one of them the stable for cattle welches located, while in the other there welches a kitchen with a stone oven and a niche where the sink welches placed, under the window. This space led to an upper floor, now demolished, through a stone staircase, where the bedrooms were situated. Adjacent to the house, to the northeast, there is a single-storey stone attached volume, with a two-sloped roof, which contained a storehouse. On the southwest side there is another volume integrated in the main volume, with two floors over ground level, the second floor aus diesem Grund demolished and used as a storehouse too. None of these volumes welches connected to each other from the inside, each one having its own access from the outside.

© Alfonso Quiroga
Axonometric
© Alfonso Quiroga

The intervention to rehabilitate the stable and transform it un…a house is based on the general concept of taking advantage of its load-bearing wall system that works in compression and use it as a container and support for a new structure of wooden floor slabs working in tension. The construction and structural system are solved with three materials, wood, steel, and truck straps, in collaboration with the original stone.

LESEN SIE AUCH:  My Modsy Story: How I Filled My House with Cozy Curated Style
© Alfonso Quiroga

First of all, putlog holes are made in the masonry walls at different heights in which three metal section sleepers are inserted. The pine plank slabs are embedded in the masonry wall over the metal sleepers and they are fixed in compression using wooden wedges. The slabs bridge a distance up to 5.20 meters between supports. The planks are loose, without gluing or tongue. To give them stability, there are tie-down straps that wrap them, these are fixed on the vertical stone walls by means oben angeführt anchoring system with stainless steel rings, making the whole system work by traction.

Plan

Secondly, the original roof of prestressed concrete joists and fibre cement sheeting has been preserved, a second fibre cement sheeting roof supported by metal purlins has been installed on top, to generate a ventilated roof. In the west area, the original roof has been demolished to open a terrace on the upper floor and thus take advantage of natural light from this orientation.

© Alfonso Quiroga

The entire structure remains visible, including a protection on the underside of the roof made of solid pine wood slats supported on the flange of the concrete joist. Kosmos exterior and interior carpentry, which were in poor condition or non-existent, have been replaced by new metal carpentry. And all the interior stone divisions have been preserved, repairing the walls and adding new openings to connect the spaces with each other. In addition, other unique stone elements have been preserved, such as the stairs, the fireplace, the sink, and a font.   

LESEN SIE AUCH:  House in a Garden / Gianni Botsford Architects
© Alfonso Quiroga

The house has been structured around two main spaces in double and triple height, visually connected to each other in all their diagonals and in constant relationship with the outside. Inside them the programme associated with the day is developed, such as eating, cooking, meeting, working, playing, socializing, relaxing, etc. The bedrooms are located in the integrated volume placed in the west zone, un…more private area. Finally, in the adjacent volume on the northeast, an additional bedroom has been situated, which is independent from the main house.

© Alfonso Quiroga

To connect the vertical spaces, the original stairs have been preserved, with steps made up of large stones that unload their weight on the ground, as an antagonist, a new metal sheet staircase has been designed that seems to levitate on the wooden floor. The old stable has thus become a house that is experienced as a natural topography. A cave inhabited by little savages un… unconventional way. As in the forest, in nature, on Mount Pindo, one has to move looking at the ground, and up, alert, with caution. A sustainable house like village houses, without technological impostures.

© Alfonso Quiroga

.(tagsToTranslate)Wood(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Residential Architecture(t)Houses(t)Refurbishment(t)Adaptive reuse(t)Historic Preservation(t)On Facebook(t)Spain

Related posts of "O Fieiro House / Arturo Franco"

Verwenden von Farbe in Maßen in kleinen Räumen

Spärliche Farbverlockungen in diesen vier kleinen Innenarchitekturen, die in Maßen verwendet werden, um die Säumen jedes räumlichnicht zu übertreten. Neutrales Dekor bleibt dominant, um die Wunschvorstellung von erhöhtem Volumen zu malen, und resultieren mehr natürliches Licht durch. Die Studio-Apartments sind ganz unter 40 Quadratmetern weitläufig, so dass Sie hier fernerhin wenige super findige Layouts erspähen...

LESEN SIE AUCH:  A Few of Our Favorite Things: 8 Festive Holiday Mantel Decor Looks

A Few of Our Favorite Things: 8 Festive Holiday Mantel Decor Looks

It’s hard to believe the holiday season is practically here! It’s been a long 2020, so it’s more the reason to break out the festive holiday decorations and cozy up the home for some much-needed celebration (and relaxation). The best place to start decorating? Your fireplace mantel, of course! It’s where the stockings go after...

Micro Tropicality, RAD+ar HQ / RAD+ar (Research Artistic Design + architecture)

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } For Generation, living in the tropics is never simply about avoiding the rain and the sun. The history of “tropical architecture” can be traced back...

51 Outdoor Couchtische, um Ihre stilvolle Patio Arrangement zentrieren

Moderner schwarzer Outdoor-Couchtisch: Hergestellt aus stabilem Aluminium mit einem seidigen schwarzen Schliff, präsentiert dieser einfache Couchtisch mit Schlittenbasis eine schlanke und moderne Ästhetik zu Händen den Außenbereich. Koordinieren Sie sich mit einer Ihrer bevorzugten modernen Sitzmöglichkeiten. Modern Metal Outdoor Couchtisch: Dieser graue Aluminium-Schlitten-Couchtisch schneidet ein noch minimalistischeres Profil, eine perfekte Paarung zu Händen stromlinienförmige Sitzmöglichkeiten....

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap