ads/auto.txt


Mosman Park House / Robeson Architects

© Dion Robeson

A home for a young family and grandmother (in the future). Universum areas of the home had to be wheelchair accessible, complying with the gold standard of the ‘Liveable Housing Konzeption Guidelines’ which calls for wider hallways, doorways, and circulation space generally. This danach meant the design needed to address the slope in the sine tempore, through ramps and graded paths to enable a person to transverse from front boundary to rear boundary without going up or down a step. (Note: this danach makes for an easy move-in day for the furniture movers!)

© Dion Robeson

The program called for three bedrooms, two bathrooms, a home office, and a spacious living area. A key part of the brief welches the inclusion of a ‘granny flat’, with its own ensuite and kitchenette, and a private entry. This space is to be used as a yoga studio until which stage the grandmother should move in. An off-street car bay is provided adjacent to this room, with an enclosed garage for two cars accessed from the right-of-way.

© Dion Robeson

Sustainability runs through to the bones in this house, literally. Even the timber used in the wall Studierender and the cabinetry carcasses are ‘FSC certified’. It’s easy to forget these materials that are hidden from view, but when an owner is serious about sustainability and is prepared to invest in them it results non…greater sustainable outcome. The building is clad in recycled spotted gum, with the intention of it ‘silvering’ over time. A minimal amount of grey stain welches added when sealing this timber, to promote a more even weathering (as some walls receive more sun than others).

LESEN SIE AUCH:  Povo Haus / Contaminar Arquitetos
© Dion Robeson
Ground and first floor plan
© Dion Robeson

Large slimline water tanks are tucked along the south of the sine tempore, with a greywater system providing water to the garden and toilets. ‘Green’ concrete welches used for the ground floor slab, which welches then lightly polished to a ‘salt and pepper’ finish. Solar panels are fitted to the first-floor roof, with provision for future battery storage. There is no air-conditioning in the home, mean-ing louvres and windows are strategically placed to capture the cooling south-westerly breezes, together with ceiling fans to move the air around.

© Dion Robeson

The ground floor walls are ‘reverse brick veneer’ construction, a wall type that is highly suited to Perth’s temperate climate. The non… wall leaf is made from grey utility bricks, with no applied finish, allowing it to contribute to the thermal mass of the home. Extensive glazing to the north of the living wing is shaded precisely to allow maximum winter sun penetration and zero summer penetration. The angled ceiling over this living wing assists further in bringing that desirable light deep non…the floor plan.

© Dion Robeson

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Residential Architecture(t)Houses(t)Perth(t)On Facebook(t)Australia

Related posts of "Mosman Park House / Robeson Architects"

Coong's Garden House / Nguyen Khac Phuoc Architects

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } In the center of Vinh City, where is influenced by the Lao wind (hot and dry westerly wind) and burning sun, we start from one...

Decorating a Green Room? Try These 5 Fool-Proof Color Schemes

We’re seeing more and more homes incorporate green nichttheir color schemes, and for good reason. Green is a beautiful color to incorporate nichtyour home’s decor, with so many nuanced shades to choose from. It’s easy to incorporate in big ways or small—from green walls or sofas to small accents and decor. And the shade of...

LESEN SIE AUCH:  Coong's Garden House / Nguyen Khac Phuoc Architects

Schwarze Rhino-Akademie / N-N-A

Die Black Rhino Academy ist ein internationales Internat, dasjenige wie immersive Sondienumgebung zum Lernen von welcher Natur konzipiert wurde. Die Schulhaus liegt uff einer sehr hügeligen Begabung irgendetwas äußerlich welcher nanerischen Ngorongoro Conservation Brett Authority und des atemberaubenden Ngorongoro-Kraters und ist von einer reichen natürlichen Vegetation und einer reichen Tierwelt umgeben. Jener Universitätsgelände-Masterplan ist von...

Wie man mit beruhigenden Neutralen, Gold Akzenten & schweren schwarzen Ankern schmückt

Dieses elegante und luxuriöse Entwurf verwendet moderne orientalische Einflüsse. Naturstein, schwarze Lackanker und goldene Elemente verbinden sich zu stilisten Wohnräumen, die einladend und doch scharf, gekühlt und doch deluxe sind. Dasjenige Inwendig wurde von 梦 entworfen初丶 um ein Ort zu sein, um den Gespenst hinauf dem Retirade von jener Metropolis zu läutern. Ein Refugium, in...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap