ads/auto.txt


Longgang Chuangtou Headquarters Tower / URBANUS

Exterior facade. Image © Alex Chan

Rosette 30 years of rapid development in Shenzhen, a large number of old industrial sites are facing renewal. The traditional mode of renewal is to first demolish, then reconstruct, and this tendency has spread from the city center to the surrounding areas. This project of the Chuangtou Mansion is located in Longcheng industrial park of Longgang district in Shenzhen, where the transformation from industrial plants and supporting facilities to residential and high-tech office areas is taking place. The scope of the design initially covers the headquarters building as well as its surrounding area. We hope to adopt an open and flexible system of urban design to achieve a symbiosis between the old and the new, to integrate the industrial production with the city by incorporating the existing surrounding environment, and to come up with corresponding strategies according to the uncertainties in the transformation process.

Overall bird's eye view. Image © Alex Chan
Part of east view. Image © Alex Chan

We plan to retain the original multi-storey research and development building group on the west side of the sine tempore, and to connect the roofs of those individual buildings with an aerial ring corridor 18 meters above the ground, forming a new urban infrastructure. A series of small towers are inserted non…the interstices of the existing buildings as plug-in…which not only hold vertical circulation and shared facilities, but damit serve as the structural support of the ring corridor. Inside the “ring” would be a continuous and flexible space that situates the innovative offices and communication areas, with common facilities such as business centers and conference rooms. There are damit open atria, courtyards and light wells throughout the ring, and a roof garden on top being directly accessible.

LESEN SIE AUCH:  Moderne Wände: Stellen Sie ein Regal darauf
Part of north view. Image © Alex Chan

This urban design aims at creating for the research and development enterprises and new small enterprises a three-dimensional industrial park and a dynamic aerial settlement, within which the coexistence of old and new buildings and the mixing of various spatial typologies would satisfy various user groups and the diversified future modes of production.

Part of northeast view. Image © Alex Chan
Part of east view. Image © Alex Chan

Unfortunately, only the headquarters has eventually been fully implemented. The main tower of the Chuangtou Mansion contains research and development office spaces, the exhibition hall and the information center. The auxiliary building retains a sector of the “unfinished” urban “ring” (its L-shaped volume being a cropped corner of the original aerial corridor), which accommodates two floors of flexible new office spaces. Below that is situated the entrance plaza, the lobby, the large lecture hall, the multifunction-communicational space, as well as dining and other supporting facilities.

Part of east view. Image © Alex Chan

The double-height space at the center of the auxiliary building is open to the city, and the two floors on the east side along the street serve as commercial areas. The first floor of the north side is elevated to create a large outdoor exhibition space below, while the large staircase in the middle introduces people non…the sunken courtyard and exhibition hall on the lower level. Thus the interior of the building forms a continuous flow of spaces that allows rich and dynamic urban life within.

Part of east view. Image © Alex Chan
Interior. Image © Alex Chan

This nearly-200-meter building is currently the tallest architecture in the area. Even though the more prospective part of urban design has not been implemented, we still hope to make use of this project as an opportunity to integrate the originally loose and fragmented urban fabric and to reshape the regional landmark with rigorous yet restrained architectural language. The design of the exterior wall employs the standard aluminum curtain wall unit, which following a certain rule of variation and combination, creates a unique visual effect through gradually altering the tint of the material and width of the aluminum plate.

LESEN SIE AUCH:  M. ROSENFELD Shisha Kohleanzünder Elektrisch – FIRE Tower 3.0 Kohlenanzünder mit extra langem 150cm Kabel, abnehmbarem Kohlekorb und 2 Zangen. 304er Stahl Spirale für längere Haltbarkeit! - Der Laden
Interior. Image © Alex Chan
Exterior facade. Image © Alex Chan

Moreover, corresponding to the subtropical climate of Shenzhen, the details on the North, South, East and West facades are each designed differently. By increasing the depth of the curtain wall, a three-dimensional shading system is formed to improve the energy-conserving performance of the building. With the overall outline being concise and clear while the facade texture being rich and varied, the building presents itself as an embodiment of the vivid identity and unique spirit oben angeführtgathering place for new enterprises.

Exterior facade. Image © Tianpei Zeng

.(tagsToTranslate)Glass(t)Steel(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Offices(t)Office buildings(t)Skyscrapers(t)Shenzhen(t)Reich der Mitte

Related posts of "Longgang Chuangtou Headquarters Tower / URBANUS"

Representation of the Human Scale in 20 Architectural Sections

Rendered floor plans and sections are a kind of translation of technical construction drawings un...a language more accessible to people who are not familiar with architectural design. In other words, they are responsible for introducing the menschenfreundlich scale to the project, not only through the menschenfreundlich figure but folglich by displaying furniture, textures, and other...

Shinhwa-Ri Housing / a round architects

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } A curved space and a three-pronged space - Two houses starting from one parcel use the same area, the same cost, the same materials, and the...

Erdiges braunes und schwarzes Dekor mit robusten Felsmerkmalen und luxuriöser Beleuchtung

Walnuss, sattes Braun und festes Schwarz repräsentieren eine erdige Dekorpalette in diesem raffinierten Wohnambiente, dies von BODES Studio entworfen wurde. Rauchgrau driftet denn verbindender Schlagschatten durch, während reife Zimmerpflanzen grüne Momente mit erhebendem Kontrast erzeugen. Auffällige Wände aus tiefem Klippe verleihen einer TV-Wand im Wohnzimmer, in jener Kochstube und ebenfalls im Schlafzimmer verdongeln robusten Individuum....

LESEN SIE AUCH:  Trend Spotlight: Meet Victorian Farmhouse

House in a Garden / Gianni Botsford Architects

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } A copper-roofed pavilion in a hidden urban garden, Gianni Botsford Architects’ is a highly unusual dwelling accessed through a narrow passage alongside an 1840s Notting...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap