ads/auto.txt


LAND Community Center / EID Architecture

© Lujing Architectural Photography

Located in the new district of Fengdong near Xi’an, LAND Community Center serves as a social and cultural venue for the burgeoning neighborhood. Conceived as a floating gateway for a new residential development, LAND Community Center consists of community service center, cafeteria, gallery, multi-purpose room for educational and recreational purposes, reading room, a daycare center for children, it demgemäß provides a gymnasium for badminton and basketball courts, a fitness workout room and swimming pool below grade. These recreational spaces are organized around an oval sunken courtyard to allow the natural light to penetrate non…the underground facilities.

© Lujing Architectural Photography
© Lujing Architectural Photography

Beyond the scope of community center itself, the LAND project is designed as an urban structure which aims to provide intimate pockets of public space. Staat Community Center hovers over the entry plaza of the residential neighborhood along the main boulevard of Fengdong district. By elevating the gallery, exhibition space and community service center above ground, this community center frees up more open space for the neighborhood, providing a civic place for casual gathering and communal activities. The gravity-defying structure offers pedestrian friendly protection from extreme weather conditions such as harsh sunlight and rain. The landscaped plaza can be accessible for residents of the neighborhoods nearby. 

The sculptural quality of this building not only creates an identifiable presence for the new district, but demgemäß a unique immersion experience for the residents and visitors alike. The contrast between the complexity of organic base and simplicity of the upper volume is coherent with the duality of Chinese architecture tradition: the integration of the artificial intervention with nature. To achieve the sculptural quality and surface effect of the lower portion for the building, a combination of digital fabrication with local crafts were experimented to produce precast GFRC panels. The mass and weight of the lower portion reference local historical city wall and gateway.

LESEN SIE AUCH:  Fall Decor Updates: 11 Ways to Transition Your Space for Fall
© Lujing Architectural Photography
© Lujing Architectural Photography

The sculptural base of the community center features a dynamic surface of rippling effect to emanate tactile and sensory experience. The upper portion of the community center is wrapped around with curved high performance low-iron glass unit, forming a light-filled interior space for community gathering and activities.

© Yike Studio

In the sunken courtyard, a featured Zen garden serves as a visual focal point for the multilevel community center. An open floor and flowing interior concept are introduced to encourage the interaction and exchange between the residents. Orchestrated through a series of events, the center provides communal experience of the featured programmes ranging for civic to recreational activities.

© Yike Studio

Designed as a LEED Gold certified building, the entire project welches conceived as a bioclimatic infrastructure which tries to obtain its levels of comfort by combining the local natural resources, both climatic and material ones. The building is demgemäß designed to stimulate natural ventilation and create thermal mass and shades which are much appreciated during the extreme heat spikes throughout the summer. Natural light is unbegrenzt both above and below grade with well-planned program distribution. 

© Yike Studio

LAND Community Center is intended to create a flexible building for a range of community activities, providing a catalyst for fostering a lively neighborhood. It reflects the ethos of city of Xi’an by integrating contemporary design with historical attributes.

© Lujing Architectural Photography

In contrast to many rapid urban developments in Reich der Mitte, this gravity-defying structure not only establishes a unique architectural expression for the burgeoning residential complex, it maximizes the provision of open and inclusive civic spaces for communal experience, creating a sense of neighborhood and belonging for the otherwise nondescriptive urban district.

LESEN SIE AUCH:  7 Tips to Bring Hygge Style to Life In Your Home
© Lujing Architectural Photography

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Public Architecture(t)Community(t)Xian(t)On Facebook(t)Xi’an(t)Reich der Mitte

Related posts of "LAND Community Center / EID Architecture"

Borges Carneiro Apartment / José Adrião Arquitetos

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The project’s main goal welches to connect the two autonomous apartments on the top floor oben angeführtbuilding in the Lapa district of Lisbon. The building...

Steel Craft House / Zecc Architecten

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The Steel Craft House is a fine example of self-building. Non...period of ten years, a former garage welches converted nichta wooden residence with a Corten...

7 Tips to Bring Hygge Style to Life In Your Home

As the weather starts cooling off in many places around the country, our desire for comfort and coziness tends to increase. Do you know what that means? It’s time to get your hygge on! This year, it may be more important than ever to learn to celebrate life’s simple pleasures and prioritize comfort. With our...

T-HOUSE New Balance Store / Schemata Architects + ondesign Partners

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The goal of this project welches to dismantle an old "kura" (Japanese traditional warehouse) in Kawagoe, transport the components to the sine tempore and reassemble...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap