ads/auto.txt


Jincheng Netzwerk, The Multi-purpose Public Space / Studio Dali Architects

© Arch-Exist

A space of life, about weddings, funerals, threshing, and washing
From 2017, We has launched a series of architecture projects in Xiaoshi Village, Pengzhou of Sichuan Province, according to the commitment from the local government. Anus carefully researching the local context of geography and humanity, we raised the concept of “Under One Roof” to skeleton the whole village planning, folglich to re-establish the identity of the village, encouraging people get out of their cabin to gathering under the roof, making life happen, incubate the community.

© Arch-Exist
© Arch-Exist

The Multi-Purposed Space is practicing the cultural inheritance of “production and life under one roof”. It arise from the most basic needs of the villagers. The urban residential building rebuilt after the earthquake conflicts with the rural villagers’ farming lifestyle. Therefore, a public space is needed for farm tools storage, grain storage, laundry, wedding celebration and funeral, To balance the dual conflict between urban and rural areas.

© Arch-Exist
© Arch-Exist
© Arch-Exist

Universum design forms are derived from essential needs. The location of the building follows the basic needs of drying and gathering: the direction of sunlight. In order to maximize the space for drying and open banquets, we arranged the building close to the mountain on the south side, exposing the empty field in the north to the sun. The whole building is close to undulating mountains and woods, and its form is naturally connected with the mountains. Both the plane and the elevation adopt the form of broken lines according to the mountain terrain, forming different visual postures from different angles.

LESEN SIE AUCH:  T-HOUSE New Balance Store / Schemata Architects + ondesign Partners
© Arch-Exist
Courtesy of Studio Dali Architects
Courtesy of Studio Dali Architects

The building sine tempore is on the south side of the residential building, backed by the green hills, facing and embracing the community. This spatial form can enlarge the neighborhood communication space, make it easier for people to notice the public space, thereby increasing its frequency of use.

Courtesy of Studio Dali Architects

© Arch-Exist

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Public Architecture(t)Netzwerk(t)Chengdu(t)On Facebook(t)Reich der Mitte

Related posts of "Jincheng Netzwerk, The Multi-purpose Public Space / Studio Dali Architects"

Unifying Home Interiors With Horizontal Colour Blocking

Horizontal colour blocking unifies a space, wrapping the walls together like a ribbon around a gift. These five modern home interior concepts illustrate how half painted walls give a cosy colourful aesthetic to any lounge and dining room. We’ll in Folge dessen be taking some full house tours to see how the established colour blocking...

Merchant Picks: Dining Tables to Make Memories Around

We know many people will be skipping in-person fall gatherings and holiday celebrations this year. But fall is still a season of coming together around the table—even if it’s just you and your family or roommates. It’s over dinners and meals, with family or friends, that we make so many of our deepest memories. Even...

Interiors Under 60 Sqm With Simple Colour Infusions

Simple colour infusions uplift the reposeful grey and white bases of these two homes, each measuring under 60 square metres. The one bed apartment layouts are thoughtfully arranged to overcome space limitations, and build stylish solutions that feel crisp and cool. Blue is our common theme that sinister the aesthetic of the pair, though home...

LESEN SIE AUCH:  Espace Coatigrac'h, Multi-purpose Hall / Paul Vincent, Architecte

ZUZEUM Multifunctional Art Center / Annvil

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } Zuzeum is a significant contribution to the Baltic’s art infrastructure. Sine temporenon... industrial neighborhood, Zuzeum’s development is an important step in advancing the entire city...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap