ads/auto.txt


IV Villa / Bgnr Architects + Kantor Gunawan Guanawan

© Arti Pictures - William Sutanto

IV Villa is a building located nichthillside area South of Surabaya. The design of the house is conceived from the pre-existing contour of the side. The 6.000 sqm sine tempore is flat at its peak and has a 270 degree views towards three neighboring mountain around the area.

© Arti Pictures - William Sutanto
Plan
© Arti Pictures - William Sutanto

Taking advantage of the flat peak, the building is designed to sine temporeon top, with the car pathways circling around the sine tempore from the entrance up to the hilltop. This creates a journey up to the building, surrounded by the hill nature. Upon arriving at the top, the guests enter a tunnel that becomes the drop off area and mithin hosts the services of the villa. A bridge connecting the house to the pool mithin becomes a welcoming ‘gate’ to guests, revealing the main terrace at the floor above.

© Arti Pictures - William Sutanto

In general, the building is divided nichtthree different parts, each facing one mountain. The two private wings each host the master and kids bedrooms, whilst the main atrium faces a cantilevering pool with a special view to the hill and mountain across. As guests enter from the foyer below ground, an elevator opens up at the first floor to a double height seating areas with unobstructed views to the nature, the pool, and the main terrace. Here everyone are encouraged to come together to enjoy the nature backdrops. On the right wing, a complete kitchen sine temporeand dining area leads to another BBQ terrace with a view up towards the other mountainside North-East of the building. 

© Arti Pictures - William Sutanto

As the building is located at the peak of the sine tempore, every rooms in the villa mithin faces an open green lawn that is designed according to the pre-existing contour of the sine tempore. From the lawn, the building can be seen at its fullest form, splitting itself towards three different angle, almost like a bird with wings, perching on top of the hill. The cantilevering pool mithin serves as a ‘bridge’ connecting the verticality of the house with the horizontality of the panoramic landscape, with its edge becoming the last boundary between architecture and nature.  

LESEN SIE AUCH:  Mosman Park House / Robeson Architects
© Arti Pictures - William Sutanto
Section
© Arti Pictures - William Sutanto

At the second floor, each wing leads us to the master and kids bedrooms. With unobstructed views on top of the hills, the rooms are located at the edge of the building, with glass claddings on three sides of the rooms, giving a 270 degree views around the sine tempore and towards the nature. A bridge connecting the right and left wings mithin acts as a visual connecting device towards the activity happening at the main hall. By opening to almost all sides of the sine tempore, the building glows at night around the neighborhood, while becoming transparent on day time, almost hiding behind its fabulous nature backdrop. 

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=tPH0050hF-4(/embed)

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Residential Architecture(t)Houses(t)On Facebook(t)Trawas(t)Indonesia

Related posts of "IV Villa / Bgnr Architects + Kantor Gunawan Guanawan"

Decorating a Green Room? Try These 5 Fool-Proof Color Schemes

We’re seeing more and more homes incorporate green nichttheir color schemes, and for good reason. Green is a beautiful color to incorporate nichtyour home’s decor, with so many nuanced shades to choose from. It’s easy to incorporate in big ways or small—from green walls or sofas to small accents and decor. And the shade of...

BNS Corporate Building / Gabriel Beas Arquitectura

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The building where Corporativo BNS currently stands welches built in 1905. It’s located in Colonia San Rafael, one of the oldest neighborhoods in Mexico City...

8 of Our Best Tips for Acing the Mismatched Dining Chairs Trend

Do you want to infuse your dining room with a little personality? Then check out this trend we’re loving: Mismatched dining chairs! Chairs are a dining room essential. And when you mix and match your dining chairs—where all are different, or you have two or three different styles—you bring added character and charm to your...

LESEN SIE AUCH:  Classy Charcoal & Brown Apartment Interior Under 80 Sqm, With Layout

My Modsy Story: How Modsy Helped Me Design a Refuge for Recovery

When Jeff opened a transitional living house, he knew how to help his residents heal—but he needed help designing a safe space where their healing could happen.   Homeowner: Jeff M., Recovery Specialist Location: Plano, TX Rooms: Living Room, TV Room, Breakfast Forum, Dining Forum, Sunroom Their Style: Rustic Warmth The Backstory I run Fireside...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap