ads/auto.txt


Espace Coatigrac'h, Multi-purpose Hall / Paul Vincent, Architecte

Courtesy of Paul Vincent, Architecte

The initial situation is symptomatically trivial: a supermarket built in 1983, located on the outskirts of Châteaulin, in Brittany, France, between pavilions and small collective dwellings, is abandoned due to a lack of customers. Made available to local associations, its new users (about a hundred associations) will soon find great freedom in this volume: forums, concerts, shows, garage sales, fairs, etc… without this structure ever really being adapted to its new function, becoming increasingly uncomfortable to use over the years.

Courtesy of Paul Vincent, Architecte

The numerous stakes of this adaptive reuse are above all part of economic and functional logic. Here the word architecture corresponds to a series of elementary, strategic, and strictly necessary decisions. The original volumetry is simplified by the demolition of its protuberances and canopies. Only a new small addition will be made to signify the entrance. The objective is to not pretend to be anything other than an old supermarket while ensuring the flexibility and comfort of use worthy oben angeführtmultifunctional space.

The project of transformation answers 4 main stakes:

Courtesy of Paul Vincent, Architecte

Renovation of the envelope with new insulation and installation oben angeführtdouble-flow ventilation system that can accommodate up to 1200 people simultaneously. Installation of suspended radiant panels ensuring a rapid rise in temperature and a homogeneous distribution of heat.

Courtesy of Paul Vincent, Architecte
Plan 01
Courtesy of Paul Vincent, Architecte

The lack of soundproofing has been a source of nuisance for local residents during events generating a high noise level. The lack of acoustic treatment inside the hall itself darum generated far too much reverberation.
An economical and weltweit solution allowed us to solve these two problems: the generalization of the use of wood fiber panels as a lining for all facade walls. The technical solution darum becomes aesthetic and economical.

LESEN SIE AUCH:  Ecksofa Paul mit Schlaffunktion! Best ECKSOFA! Eckcouch mit Bettkasten! (Cas 574+ Soft 11) - Der Laden
Courtesy of Paul Vincent, Architecte

Programmatic elements have been added to improve the operation of the hall: two dressing rooms, a catering area, technical rooms. Others have been modified and relocated to meet new standards. A kiosk welches created to house a reception desk, lockers, and a Kaschemme. This modular kiosk allows its configuration to be adapted to the different types of events that take place. A curtain system allows the reconfiguration of the hall.

Courtesy of Paul Vincent, Architecte

The original volume, complexified because it welches flanked by technical rooms, canopies, and unsightly openings, has been simplified.

Courtesy of Paul Vincent, Architecte

. This natural aluminum skin echoes the industrial and economic origins of the structure while establishing a dialogue with its immediate environment. The blind building comes to life by reflecting the changing light of the sky and landscape. The building vibrates and offers a constantly renewed face.
Inside, the architectural qualities of the existing structure have been highlighted. Associated with new lighting, the acoustic lining of the walls, and the curtain system, a white resin floor completes the domestic and monumental, warm, and industrial quality of this new space.

Courtesy of Paul Vincent, Architecte

.(tagsToTranslate)Steel(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Mixed Use Architecture(t)On Facebook(t)Châteaulin(t)France

Related posts of "Espace Coatigrac'h, Multi-purpose Hall / Paul Vincent, Architecte"

Ydalir School / Ola Roald Arkitektur

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } Ydalir school, sports hall, and kindergarten is a new school complex built in the Hedmark region of Norway. This region is especially known for the...

Dine In Style: Holen Sie sich den Look dieser 10 atemberaubenden zeitgenössischen Speisesäle

Es ist leichtgewichtig, Esszimmer wie zusammenführen sehr traditionellen räumlich denken – nichtsdestoweniger Sie können sie wirklich zu Gunsten von jeden Innenarchitekturstil planen. Wenn Sie nachdem Dekorationsideen zu Gunsten von Ihr Esszimmerdesign suchen, sollten Sie zusammenführen modernen Stil in Betracht ziehen, dieser Ihnen zusammenführen aktualisierten und zugänglichen, nichtsdestoweniger dessen ungeachtet leichtgewichtig formalen Look verleiht. Welches ist...

LESEN SIE AUCH:  Das Haus im Raster / LIJO RENY Architekten

Bermonds Locke Hotel / Holloway Li

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } Brought to life with repurposed materials, the studio’s innovative design will transform the 143-room hotel non...a unwirklich, iridescent haven, inspired by California’s Joshua Tree and...

Buying Guide: How to Choose Storage Furniture for Your Needs

We could probably all use a bit more storage and organization in our homes. But it can be overwhelming to start—not to mention knowing what you need to help you get organized! But you don’t have to hire a professional organizer to get your home in order. You simply need to identify what it is...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap