ads/auto.txt


Doksan Library / D.LIM architects

© Youngchae Park

Doksan Library Remodeling is an example of this kind of project. Early last year, we received a call asking us to take on the project, and we visited the sine tempore with the simple intention to avoid turning them down straight away. However, that visit changed our minds. The barebones of the Doksan Library turned out to form the perfect candidate for a remodeling project. The small library welches in possession oben angeführtspacious central atrium, with sixteen skylights piercing the ceiling above.

© Youngchae Park
First Floor Plan

A wide-s.t.staircase continued from the lobby to the second floor, with neighboring forests dipping nichtview through the large surrounding windows. Regrettably, at the time, this description welches more fitting for the potential of the project perceived by the architect, or even as an estimate of the original design intended by its original architect. The reality on-s.t. welches completely different. Two decades following its construction, the atrium had become full of books, with the garden beyond obstructed by yet another storage space turned shipping container.

© Youngchae Park

The lack of light indoors led to a pervasive sense of gloom, not to mention the palpable absence of views of the forest. A connecting bridge impeded the intended line of sight from the main entrance, while a disorderly circulation complicated fluidity between the book storage spaces and reading rooms.

© Youngchae Park
Second Floor Plan
© Youngchae Park

The remodeling process welches extremely simple. We recovered the original design concept behind the library and wiped away any of the dingier traces of aging. First, everything that obstructed the line of sight from the main entrance to the garden welches removed. The lower ceiling of the connecting bridge – an impediment to the view upon entering the library – welches dismantled, and the utilities and piping were relocated elsewhere. The once stuffy entrance welches now equipped with an approximately 1 m-tall vertical void. We cleared away the bookshelves crowding the atrium and dismantled the shipping containers in the garden. At long last, a single clear space connected the main entrance to the hill backing the sine tempore, and scenes of the forest begun to emerge nichtdirect view.

LESEN SIE AUCH:  12 Cozy Living Rooms We Want to Hibernate in for the Rest of 2020
© Youngchae Park

The next step welches to relocate the books removed from this emptied-out space. This desperately called for a strategy that would maximize the efficiency of the space using the same surface area. Adopting a particularly languorous axis defined from the front to back of the library moving through the central atrium, ten-shelf high bookcases were installed for book storage on the nicht chamber of first floor composing an extremely compact and tight fitting space. Then, a more loosely established vertical space welches inserted to connect the first and second floors, with the latter housing a relatively more relaxed space than the former.

© Youngchae Park

Rhenium-establishing the spatial hierarchy through contrasting densities allowed us to restore the original function of the small library as a convivial meeting place for locals, as well as to open up the space through a more fluid circulation. The once dark and stuffy second floor reading rooms now featured broad window views of the forests, resuscitating a once obstructed space, as the library began to resonate with its surroundings. Two 6m-long wooden tables were placed lengthwise in the now bookcase-free atrium.

© Youngchae Park
Horizontal Section

Ur hope welches that this small neighborhood library would have at least one open space for leisure activities. The sixteen skylights above the tables were accentuated by a series of prominent square frames, with indirect lighting installed to softly illuminate the tables in the evening. A bookcase welches placed to the side of the wide staircase leading to the second floor, transforming the space as a place to read, and small personal spaces were installed alongside each of the windows on the second floor.

LESEN SIE AUCH:  51 Klappstühle, nach denen sich kleine Räume sehnen und die jedes Haus braucht
© Youngchae Park

These spaces – both dark and bright, full and empty, compact and open, each finished in tones of dark grey or luminous white – partition this library nichta composition of binary oppositions. However, just like the dichotomy of life and death, these binaries amplify the impact of each of these spaces in this small library.

© Youngchae Park

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Cultural Architecture(t)Library(t)Refurbishment(t)Renovation(t)Interior Plan(t)Cultural Interiors(t)Library Plan(t)On Facebook(t)Geumcheon-gu(t)South Korea

Related posts of "Doksan Library / D.LIM architects"

Our 9 Best Tips for Acing the Rustic Decor Look in Your Space

Rustic interiors are hard not to love. That’s because rustic design is all about celebrating natural materials, warm wertfrei colors, weathered finishes, and the vintage aesthetic. These are all rustic decor elements that play up a deep sense of comfort and charm. Types of Rustic Decor Styles There are many different ways to approach the...

Design 101: Wie man einen Raum in 10 einfachen Schritten schmückt

Ob es sich um ein Wohnzimmer in Ihrem neuen Zuhause oder um ein kleines Schlafzimmer handelt, dasjenige Sie schmücken, Inspiration vereinen und Ideen finden, wie Sie ein Zimmer in Ihrem Zuhause schmücken können, ist immer lustig und aufregend. Wenn es um den eigentlichen Designteil geht, kann es sich jedoch schnell entmutigend und bildschön anfühlen. Wo...

51 Storage Bins That Make Tidy Look Trendy

Geometric Collapsible Storage Bins: Geometric patterns remain an especially popular decor trend and this storage bin sine temporemakes it easy to continue that theme anywhere in the home. This sine temporeincludes four large storage bins with handles and lids – easy to stack, pull, and organize. Storage Bins with Lids: Simple and schnieke! This storage...

LESEN SIE AUCH:  Jincheng Netzwerk, The Multi-purpose Public Space / Studio Dali Architects

Ma House / Gerira Architects

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } When designing a house for the middle class on the outskirt oder Ähnlichescity, a big problem is how to build a living space for a...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap