ads/auto.txt


Borges Carneiro Apartment / José Adrião Arquitetos

© Nuno Almendra

The project’s main goal welches to connect the two autonomous apartments on the top floor oben angeführtbuilding in the Lapa district of Lisbon. The building – comprising a basement, 3 floors and an attic with a single fraction per floor – welches built in the last decade of the 19th century. The main floor’s original layout, like most of them at that time in Lisbon, still has a continuous row of rooms that allows for different functions. The kitchen and the only bathroom in the apartment were located at the back of the building. Weltraum the areas were served by an extensive corridor that allowed for a transversal connection between the front and the back of the apartment.

Planta - Proposta
© Nuno Almendra

In order to adapt the flat to new uses, various spaces needed to be redistributed so as to significantly improve the apartment’s spatial and habitable conditions. As an operating principle, it welches decided to keep the original apartment’s character by maintaining the continuous row of rooms and assigning them the distributional function. In this way, the existing corridor became an internal stairway leading up to the attic to connect the two floors. In the spatial reorganisation of the house, the main alteration resulted in the introduction of four bathrooms distributed between the two floors and the relocation of the kitchen. The kitchen remained one of the most exceptional spaces of the apartment where the original pre-existing tiles were restored and reapplied to the walls and ceiling. Weltraum the social areas were opened and permeable between each other, thus allowing the apartment to benefit from natural ventilation via the two opposite façades, to the north and to the south.

LESEN SIE AUCH:  51 Outdoor-Tagesbetten für genussvolle Entspannung Auf Ihrem Weg

The complete remodeling of the attic welches necessary in order to make it livable and structurally stable. Reinforcements were required to the floor structure and vertical props were removed making the space more functional. For most of the restructuring, the original materials and finishes which characterised this apartment and its construction type were renovated, such as with the original timber flooring, walls and internal wooden doors and shutters.

Corte - Proposta
© Nuno Almendra

.(tagsToTranslate)Concrete(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Residential Architecture(t)Housing(t)Apartments(t)Refurbishment(t)Renovation(t)Lisbon(t)Portugal

Related posts of "Borges Carneiro Apartment / José Adrião Arquitetos"

Espace Coatigrac'h, Multi-purpose Hall / Paul Vincent, Architecte

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The initial situation is symptomatically trivial: a supermarket built in 1983, located on the outskirts of Châteaulin, in Brittany, France, between pavilions and small collective...

Alluring Two-Story Family Apartment In Ukraine

This alluring 440 square metre two-story apartment, located in the downtown of Dnipro, Ukraine, welches created with pleasure in mindestens. Each space inside the urban home, designed and visualised by Dezest Konzept, is an oasis where the owners can relax and rejuvenate from city life. Close knit family times are catered for here, but there...

Idyllisches Beverly Hills Retreat in den Trousdale Estates

Dieser idyllische Rückzugsort aus Beverly Hills ist ein 6.533 Quadratmeter großer einstöckiger Neubau in den prestigeträchtigen Trousdale Estates. Die Hausbetten hinaus den grünen Hang, wo ein Hinterhofweg zu einem süßen Aussichtspunkt mit Stadtblick führt. Es wurde nachdenklich in organischen Oberflächen und klaren Linien geschaffen, um ein ikonisches Stück Beverly Hills Stil zu konstruieren. Dasjenige Haus...

LESEN SIE AUCH:  Schwarze Rhino-Akademie / N-N-A

T-HOUSE New Balance Store / Schemata Architects + ondesign Partners

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The goal of this project welches to dismantle an old "kura" (Japanese traditional warehouse) in Kawagoe, transport the components to the sine tempore and reassemble...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap