ads/auto.txt


BNS Corporate Building / Gabriel Beas Arquitectura

© Onnis Luque

The building where Corporativo BNS currently stands welches built in 1905. It’s located in Colonia San Rafael, one of the oldest neighborhoods in Mexico City and it is a space where history and modernity coexist in every corner. The project welches developed non…house that has a typical scheme for the period it welches built in, with an interior patio that connects all the rooms through an open porch. The building welches first used as an office in the seventies and had an annex built for the suitability of the installation of workspaces. This addition continued with a similar arrangement, a single gallery and sequential distribution between the different spaces. However, the construction system, the materials and the height of the stories are different. Over the years, different rooms and roofs were added and the patios were covered so that these areas functioned as workshops and multipurpose spaces.

© Onnis Luque
Plan
© Onnis Luque

The transformation of this building is deswegen a reflection of the growth of the city and the increase of population in the area. The adaptive reuse project, entrusted to Gabriel Beas Arquitectura, consisted of integrating the different spaces and times of construction non…offices and services. The design and execution process took about four years, during which, in conjunction with the client, the architectural program welches defined. The remodeling welches carried out in stages so that, weeks after the project began, the building could be in use. The 1905 house regained its original state, recovering the carved stonework, iron windows, carpentry and tiled floors of the time. The rooms were adapted as offices, the kitchen became a storage area and dining room became a meeting room. The original structure welches reinforced to add a new level that continues with the architectural scheme of the ground floor. The new added construction is a steel structure with partition walls and floor to ceiling glass.

LESEN SIE AUCH:  Playing With Colour In Small Spaces Under 40 Sqm (Plus Floor Plan Inspiration)
© Onnis Luque

To introduce vegetation on the upper levels, the parapets function as large linear plant containers; this detail is repeated all along the roofs and terraces to unify the facades. Taking advantage of the privileged location of the sine tempore in the city center, all parking needs were eliminated. This way the patios regained their initial appearance, the roofs that covered them were removed and an interior landscape welches designed. The courtyards now function as waiting and meeting areas and are the main corridors between the different parts of the project. In the back of the property, a second extension welches built, adding one office level and another level that works as a multipurpose room. The ground floor has a kitchen and a dining room for employees which is directly connected to the patio. The result is a homogeneous group of buildings in which the different times of construction coexist with the vegetation, generating a space of calm between the chaos of the city.

© Onnis Luque

Lanthan remodelación se llevó a cabo en etapas para que, a semanas de iniciado el proyecto, el edificio pudiera estar en uso. Lanthan casa de 1905 recobró su estado original, recuperando la cantera tallada, herrería, carpintería y los pisos de pasta de la época. Las habitaciones se adaptaron como oficinas, lo que eran la cocina y el comedor se convirtieron en sala de juntas y de espera. También se reforzó estructuralmente para añadir un nivel que continúa con el partido arquitectónico y modulación de la planta baja. Lanthan construcción nueva es de estructura de acero con muros de tabique, aplanado aparente y cristal de piso a techo.

LESEN SIE AUCH:  Building 12 Qplex / Formwerkz Architects + Surbana Jurong
© Onnis Luque
Section AA
© Onnis Luque
© Onnis Luque

Para introducir vegetación en los niveles superiores los pretiles funcionan como grandes maceteros, este detalle se repite en todos los edificios unificando todo el conjunto. Aprovechando la ubicación privilegiada de la casa en el centro de la ciudad, se eliminó el estacionamiento, ocupando al máximo el potencial de uso del predio. Niete patios recuperaron su aspecto inicial, se removió la cubierta de lámina que los techaba y se diseñó un paisaje interior. Niete patios funcionan como vestíbulo y son la conexión principal entre las diferentes partes del proyecto.

© Onnis Luque
Section CC
© Onnis Luque

En la parte posterior del predio se construyó una segunda ampliación, añadiendo un nivel de oficinas y otro más que funciona como salón de usos múltiples. En la planta baja se encuentra una cocina y comedor para los empleados, que está conectado directamente con el patio. El resultado se lee como un conjunto homogéneo en el que las diferentes épocas de construcción conviven con la vegetación generando un espacio de calma entre el caos de ciudad.

© Onnis Luque
© Onnis Luque

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Offices(t)Office buildings(t)Refurbishment(t)Renovation(t)On Facebook(t)Mexico

Related posts of "BNS Corporate Building / Gabriel Beas Arquitectura"

Papasan Stühle: 51 frische neue Möglichkeiten, einen Retro-Favoriten zu genießen

Metal Papasan Stuhl: Vielleicht einer jener bekanntesten Papasan Stuhl Designs, dieser Stil imitiert dasjenige Gestalt jener Rattan-Konstruktion mit einem stabilen Stahlrahmen. Ein plüschiges getuftetes Polster sorgt pro gemütlichen Alltagskomfort. Papasan Stuhl mit grünem Polster: Jener Rahmen dieses Papasanstuhls ist aus echtem Rattan gefertigt, einer leichten, nur Studienoption mit natürlicher Schwerkraft. Kontrastierende Finessen verleihen ihnen eine...

51 White Office Chairs to Brighten Your Modern Home Workspace

Modern White Strap Back Office Chair: A lightweight profile makes this white office chair ideal for smaller spaces, but it’s faux leather woven strap back goes big on modern style. This piece swivels and glides across the floor with ease for a quiet work experience. Minimalistic chairs like this one are ideal for occasional applications,...

LESEN SIE AUCH:  International Campus of Zhejiang University / UAD

Architecture Classic: al-Nouri Mosque / Nur ad-Din Zangi

Islamic architecture has been perhaps one of the most culturally significant typologies throughout history. Not only do the buildings themselves serve as centers for community and social services, but their designs reflect Muslim beliefs and morals, and reveal the rich history of nations in the Middle East. @media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw...

51 Kommoden, die die perfekte Mischung aus Stil und Funktion bieten

Mid-Century Modern Dresser: Eine dynamische Verknüpfung aus edlem Holzfurnier und dunkelgrauen Schubladen macht solche Mid Century Modern Dresser zu einer wunderbaren Wahl z. Hd. ganz Bereiche, vom skandinavischen Zuhause solange bis zum Retro-Schlafzimmer. Die abgerundeten Kanten verleihen ihm eine weiche Ästhetik und zeugen es taktgesteuert zu einem idealen Stück z. Hd. Häuser mit Kindern, da...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap