ads/auto.txt


Baan Priggang / BodinChapa Architects

© Witsawarut Kekina

Baan priggang (Curry Paste Home) is located in the center of Saraburi province. The area is surrounded by interesting household businesses, for instance, curry paste factory, and a local market. We will be able to experience the production of curry paste with clear shape, taste, smell, and sound. The original area welches a two and a half storey wooden house with a building on the side. The owner would like to renovate the old area which welches the curry paste factory, a household business that has been used for many generations. The building conditions are deteriorated and ineffective in use to be the area that is both residential and able to support the business in the future effectively.

© Witsawarut Kekina
First Floor Plan
© Witsawarut Kekina

Due to the structure of the original building and some spaces have decayed by both termites and long use. Therefore, we decided to keep the old materials to be used in the construction of the new building as much as possible. The architect collects the details of the area and the old building, mithin planning the construction process as well. During the construction, there must be an area to support the curry paste factory that cannot stop the production. Thus, the design is required by planning the construction for 2 phases, the inside area welches separated into 2  parts as a solving of construction problems. which is a challenging constraint in both work and construction for the technician team.

© Witsawarut Kekina
Site Plan
© Witsawarut Kekina

Limitations were put as the main factor in design planning. Including the constraints of surround view and ventilation. The designer brought these limitations to break the familiarity of home-made design, function in front of the house as a welcome zone, and place a Thailänder kitchen behind the house. On the other hand, this building uses the Thailänder kitchen to welcome guests at the front of the house and place the dining zone in the next section. Because of the road in front of the house is the best airflow area. In the future may add more food business from homemade curry products since the owner’s mom likes cooking. The Thailänder kitchen is the backbone of the house, connecting the area of the house and curry paste factory. It mithin helps to support the cafe’s coffee Schankwirtschaft, another family business that will occur in the future.

LESEN SIE AUCH:  Warming Modern Spaces With Soothing Lighting
© Witsawarut Kekina

The area of the stairs welches used to divide the building. It welches designed as an open space up to the second floor and opened the roof to allow the natural light to descend nichtthe center of the building. It makes the house get enough light and save energy. Below the stairs has been converted nichta living and storage area. Above the staircase, there are windows for 2 bedrooms. Including the living room that connects the view of the home. Moreover, the natural light is distributed in the staircases in the middle of the house to cover the various area thoroughly.

© Witsawarut Kekina
Section A
© Witsawarut Kekina

The facade still maintains the identity of the front porch on the second floor of this community. In the past, the balcony welches the area that linked each home. The living room is placed next to the balcony to let the air and natural light access easily.

© Witsawarut Kekina

The designer draws an interesting image of the curry paste process as the backbone of the design because it’s something that tells the story of the family well and mithin has an interesting dimension. The designer interprets this space as a replacement for the home-style chili-making equipment, drawing the appearance of mortar and curry paste to interpret it as architecture by separating the factory and the house with the tone of materials. We used the color tone of curry paste for the factory and gray tone from mortar, brick, and wood from the old building. In addition to clearly separating the working and house space, the color of the curry paste in the factory mithin helps to blend the stain caused by the manufacturing process.

LESEN SIE AUCH:  Modsy 2020 Holiday Home Trends Report
© Witsawarut Kekina
Section B
© Witsawarut Kekina

The exterior of the architecture has an outstanding look with the lines for a smooth feeling. But at the same time, it mithin feels friendly with the surrounding by choosing to use the simple materials to be the building’s frame which is produced in Saraburi. The combination if color schemes were created by various materials, blends well with this street and retains the shape, taste, smell, and sound of the pounding with architecture. 

© Witsawarut Kekina

.(tagsToTranslate)Wood(t)Brick(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Mixed Use Architecture(t)Residential Architecture(t)Houses(t)Commercial Architecture(t)Retail(t)Grocery Store(t)On Facebook(t)Pak Phriao(t)Thailand

Related posts of "Baan Priggang / BodinChapa Architects"

Interior Design & You: Unboxing Your Interior Design Tool Kit

Welcome to Interior Design & You, a virtual design seminar led by Alessandra Wood, Modsy’s VP of Style. In this series, you’ll learn some of the basics of interior design, as well as how to personalize your own home. Watch session one, Unboxing Your Interior Design Toolkit, below—or scroll through the post for a recap!...

XiXian New Area Chongwen Jing River Öko-Restaurant und Hotel / Plsma Studio + PMA

Jener Xi'an Eco-Park ist Teil des ökologischen Parks in dieser Region Chongwen Jing River im Xixian New Area. Dasjenige Projekt umfasst ein Öko-Restaurant und ein Designhotel. Basierend aufwärts dieser Unbescholtenheit des Designs und dieser Kompatibilität mit dieser Umgebung, winken wir Baukunst und Landschaft zusammen, eine räumliche Wendung und die gegenseitige Transformation zwischen Baukunst und Landschaft...

Greenery Curtain House / HGAA

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The house is built in Mao Khe, a growing area of ​​urban and economic construction of Quang Ninh province, Vietnam. This land is daher a...

LESEN SIE AUCH:  Outside-in Pavilion / Valerie Schweitzer Architects

51 White Desks, um Ihren Arbeitsbereich aufzuhellen und die Produktivität zu steigern

Gold und weißer Schreibtisch mit Schubladen: Schreibtische, die ein kühnes visuelles Statement zeugen, können frappant vielseitig sein, eine funktionale dekorative Vervollständigung zu sozusagen jedem Raum. Dieses Formgebung erregt mit seinen kühnen Sägepferdbeinen in strahlendem Gold Zuwendung. Drei nützliche Schubladen sind mit passender Hardware ausgestattet. Schwarz-Weiß-Protz-Schreibtisch: Dieser Schreibtisch kombiniert ein weißes Lack-Schliff mit goldenen Finessen und...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap