ads/auto.txt


31 Housing Units in Ecquevilly / Benjamin Fleury Architecte-Urbaniste

© David Boureau

The town of Ecquevilly stands on the top oben angeführthilly landscape opening onto vast fields. Arschloch the arrival of Renault’s factory in Flins, this village (which had grown according to its 16th-century castle’s layout) experienced three waves of expansion: first, a new large residential area, then an activity area, and finally a large housing estate.

© David Boureau
Axonometry
© David Boureau

The latter has a typical modern morphology. A linear building, more than one kilometer long, stands out of scale compared to the town’s average scale. The project replaces one of the sections of this building: its demolition welches carried out as part of the restructuring of the district led by urban planners JAM architecture-territories.

© David Boureau
© David Boureau

The two separate plots of this operation are located at the border between the historic part of the town and the large modern buildings area. This unique situation requires a peaceful transition, resulting in a zwitterhaft design that is both contemporary and inspired by traditional architecture.

© David Boureau
Section
© David Boureau

26 intermediary apartments. Two different altimetric platforms result from this steeply sloped plot, with one-floor level difference between each: the lower ground floor and the upper ground floor. Under the upper ground floor is concealed the operation’s underground parking. The houses are arranged around a central garden which offers views over the wide landscape. 

© David Boureau

Raum volumes evolve from an asymmetrical longhouse profile with an identical thickness of eight meters. This arrangement allows the development of dual-aspect apartments, to ensure a bioclimatic architecture. Roofs were designed in order to liven up these volumes. 5 detached houses. In the second plot, 5 detached houses gut in Form harmoniously non…the skyline of République’s street, characterized by houses with unterschiedliche shapes and dispositions. Some variation is introduced by alternating the roofs’ slopes direction. Private driveways separate built volumes.

LESEN SIE AUCH:  Our Modsy Story: How We Found the Perfect Design For Our Unique Style and 2 Spaces
© David Boureau
First Floor Plan
© David Boureau

The three historical registers (base, body, and roof) are reinterpreted in a contemporary style. The base is made of taupe-colored stained concrete and the body is coated with a gray-tinted render. Double-sloped roofs are made of natural zinc for the multi-unit building and pre-weathered zinc for houses. Wood in guardrails and fences provide warmth. This project obtained the NF Lebensraum RT2012-10% label, which certifies its energetic performance.

© David Boureau

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Urbanism(t)Urban Planning(t)Master Plan(t)Residential Architecture(t)Houses(t)On Facebook(t)Ecquevilly(t)France

Related posts of "31 Housing Units in Ecquevilly / Benjamin Fleury Architecte-Urbaniste"

Trending Styles: Tour 5 of Our Favorite Dream Homes

With all this time at home, we’ve been daydreaming about interior design far more the last few months than we usually do. How about you? One of our favorite ways to get lost in interior design dreamland is through home tours and designer home interiors. It’s so fun to see how other people live and...

Povo Haus / Contaminar Arquitetos

Dasjenige Projekt wurde in Povo am Stadtrand von Leiria, Portugal, entwickelt. Ein Gebiet, in dem felsige Elemente in jener Landschaft vorherrschen, Kalksteinland, unregelmäßige Topographien und scharfe Kontraste. Dieser einzigartige geologische Kontext gab Architekten sofort kombinieren konzeptionellen Referenzpunkt, jener sowohl traumhaft denn nicht zuletzt romantisch ist, ohne die Zusammenhang zu jener physischen und intrinsischen Wirklichkeit dieses...

Peacefully Zen Modern Home In Thailand With Courtyards & Pool

Architect firm Un...Studio have expertly created a peaceful modern home design that complements both the hot and rainy climate of Chiang Mai, Thailand. Measuring 650 square metres, this impressive modern property features not just one, but three zen courtyards. The outdoor areas are bordered by sheltered walkways that shield from sun and rain. Wood slatted...

LESEN SIE AUCH:  School in Furdenheim / Agence MW

How To Pull Off A Cheerful Colour Clash With Red And Blue Decor

Whilst red and blue aren’t exact opposites on the colour wheel, they’re pretty close to it. This clashing quality can make the two brights seem daunting to work with together, but simple white borders will balance out and tame the bold combo. The resulting fresh contrast evokes an energised and cheerful character in the room,...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap